Poradna Acer Aspire Switch Alpha 12 NT.GDQEC.006

Autor: Ajťák | Vloženo: 21.06.2016 000 08:23 | Témata: Poradna Acer Aspire Switch Alpha 12 NT.GDQEC.006

Ajťák

Ajťák

Prosím o zkušenosti s používáním

1) Hmotnost: Děsí mne extrémně brutální váha, jinak to ani nemohu nazvat. 900 gramů na 12,5 tablet je prostě brutálních. 10 palcový Sony Z4 má 389 což je skoro třetina, ale jen nepatrně malá úhlopříčka. Naopak plnohodnotný notebook Lenovo LaVie má jen 783 g, Apple Macbook s 12,5 jen 900 g.
2) Velké rámečky. problémem všech tabletů jsou obrovské rámečky díky kterým nejde na displej dosáhnout. U 12,5 palců to bude optroti 10 palcům znát ještě víc. Po tom co jsem vzal do ruky Dell Xps s malými rámečky jsem málem omdlel nadšením jak skvěle se to oproti konkurenci ovládá. tablet s tak malýmy ale neudělal stále nikdo.

Aktuálně mám Lenovo Miix 3. Výkon mi stačí, s 64 gb paměti se dá taky vyjít, displej 1920 x 1200 je taky ok. Váha a rámečky mne ale rozčilují, a díky tomu tablet v ruce udržím jen chvilku a na prostředek displeje přes okraje nedosáhnu vůbec.

Jak to tedy s těmito problémy přežíváte?

  • Honza Havel

    Honza Havel

    21. června 2016

    Váha je samozřejmě vyšší, ale není nijak extrémní a pokud si porovnáte kterýkoli 12 palcový tablet tak váha je u všech v podstatě podobná. Upřímně, pokud jste měl někdy v ruce první či druhou generaci iPadu, tak tam byl subjektivní pocit váhy možná ještě horší. Nicméně pokud je pro Vás Miix 3 moc těžkopádná, tak Switch alpha není nic pro Vás :-) Je nutné počítat s tím, že Switch alpha je svým určením bližší klasickém malému ultrabooku než tabletu, už jen s příhlédnutím na konstrukci, použité materiály, výkon atd.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.