Poradna Google Nexus 7 16GB

Autor: | Vloženo: 27.10.2012 000 21:47 | Témata: Poradna Google Nexus 7 16GB

Ohledně tohoto tabletu bych měl dotazy dva:

1. rozhoduji se mezi tímto tabletem Google Nexus 7 a Ainol Novo 7 FLAME, u GN7 si myslím že bude větší kvalita zpracování a procesor NVIDIA Tegra 3 a lepší podpora produktu, ale nelíbí se mě, že nemá na zadní straně fotoaparát, není možnost rozšíření paměti SD kartou a nemá HDMI.
Nemám zatím s tabletem zkušenost, tak prosím o radu, který zakoupit.
2. četl jsem na stránkách Aniolu, že podporuje 3D USB modemy, což si myslím, že GN7 nepodporuje nebo jsem to nikde nevyčetl.
Na cestách používám mobilní internet od Ufona, tak by mě zajímalo, jestli to bude fungovat - to je pro mě věc dosti podstatná.

Děkuji předem za rady
Ošlejšek

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. října 2012

    Osobně mám zkušenost s tablety docela velkou. Pokud bereme i tabletofone Dell Streak mini jako tablet, tam mi jich prošlo rukama pět. Jeden z nich je Aniol Novo (tuším Paladin?) koupený letos v únoru s ICS 4.0.1, kapacitním displejem a HDMI (tuším 1 nebo 1,2 MHz. procesor, single core). Ten jsem však musel v Číně reklamovat, prostě se mi oddělil kryt na té straně s porty (reklamace dopadla nakonec dobře - vrácení peněz na účet). Zakoupil jsem tedy dceři /už v ČR/ Point of View ICS 4.0.3 s resistivním displejem, HDMI, dvěma USB porty atd. - funguje tam v podstatě vše, včetně OTG, i 3G dongle. Je to ale hračka - nic víc, nic míň, než laciná dětská hračka. Nejhorší na něm je displej. Nexus 7 mám už přes dva týdny. Je sice taky primárně určen na hraní, ale už poněkud na jiné úrovni. Je to zatím nejlepší tablet, co jsem kdy měl, s těmi čajnablety se to vůbec nedá srovnávat (stačí jen zmínit asi 4 násobnou výdrž baterie, pětijádro, výborný displej). OTG také funguje (jak píšu někde výše dokonce i včetně game padu), dá se připojit i externí karta či fleška (ani není třeba root, stačí zakoupit aplikaci asi za 2 eura). Připojení "v terénu" řeším přes mobil (aktuálně nosím po kapsách pořád ten Streak mini a k tomu ještě jeden symbianový telefon, který vytvořit přenosný wifi hotspot taky zvládne). Sice jsem někde na anglických fórech (tuším XDA Developers) četl něco o 3G dongle, ale telefon byl rozhodně rootnutý. Do Aniolu bych už nešel, ani do zakoupeného u nás s dvouletou zárukou.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      28. října 2012 - Anonymní uživatel

      Absenci 3G řeším taky přes přenosný wifi hotspot na mým starším HTC.


    • Anonymní uživatel

      28. října 2012 - Anonymní uživatel

      Video: Neuxus 7 + 3G připojení pomocí OTG kabelu, aplikace a modemu: http://dotekomanie.cz...


    • Anonymní uživatel

      29. října 2012 - Anonymní uživatel

      dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli tím programem myslíte nexus photo viewer a jestli to funguje i na flmy. děkuji.


    • Anonymní uživatel

      29. října 2012 - Anonymní uživatel

      Ne, Photo Viewer je skutečně jen prohlížeč fotografií a je zdarma, plnohodnotný program je za peníze (s DPH jsem platil 53 Kč) a jmenuje se Nexus Media Importer a funguje samozřejmě na všechny soubory, včetně filmů. S rootnutým tabletem by samozřejmě bylo možností víc, já ale zatím root u Nexu nepoteřboval.


    • Anonymní uživatel

      29. října 2012 - Anonymní uživatel

      děkuji, ne tablet zatím rootovat nechci, mám jej teprve pár dní.. .a máte nexus media importer odskoušený?? samozřejmě tato cena je naprosto v pořádku, jen bych ráda aby to pak fungovalo, abych si pak z flashky mohla pustit film. OTG redukci mám


    • Anonymní uživatel

      29. října 2012 - Anonymní uživatel

      Samozřejmě, mám jej vyzkoušený. No a po nákupu máte na vyzkoušení 15 minut i Vy - do té doby můžete požádat o vrácení peněz.

      Jedině, kde jsem narazil na problém, jsou externí disky - jeden s kapacitou 120 GB se mi podařilo rozchodit v pohodě, další s kapacitou 1 TB ovšem už ne. 3,5 palcový s půl terra ale zase ano, tem má ale svoje etterní napájení. Podařilo se mi ale zase třeba připojit jako externí disk jiný tablet (Nexus by ale asi nešel, nemá mass storage). Záleží tedy vždy na konkrétní značce a typu, na 100% to fungovat nemusí. Čtečky paměťových karet i flešky ale podle mé zkušenosti fungují normálně.


    • Anonymní uživatel

      29. října 2012 - Anonymní uživatel

      prima, večer to zkusím, děkuji


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. října 2012

    Děkuji za rady s 3G a USB - jdu do něho, jen se rozmýšlím, zda-li nepočkám na 32 GB verzi. Ale asi ne :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      29. října 2012 - Anonymní uživatel

      Vzhledem k tomu, jak dlouho trvalo, než se Nexus 7 vůbec dostal na český trh (cca 3 měsíce), bych taky asi čekat nevydržel. U mě to bylo okamžité rozhodnutí. Tři dny po uvedení na český trh jsem na něj náhodou narazil, tak si ho pro radost koupil :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.