Poradna Huawei MediaPad T3 10 TA-T310W16TOM

Autor: | Vloženo: 19.07.2018 000 13:22 | Témata: Poradna Huawei MediaPad T3 10 TA-T310W16TOM

Aplikace

Je možné ukládat aplikace na SD kartu?

  • xy

    xy

    19. července 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Na paměťovou kartu můžeš ukládat cokoli v digitální podobě i aplikace.

    Ty ale asi chceš vědět, jestli jdou aplikace na kartu nainstalovat. Instalovat tam nejdou.

    Systém by se musel rootnout a udělat nějaké úpravy, a potom by to možný šlo - ale to znamená ztrátu záruky.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
    • Aleš

      19. července 2018 - Aleš

      Děkuji za odpověď. Myslím že to bude stačit, že tam jdou alespoň uložit. Jde o to že manželka má starší mobil Huawei Y3 a tam se velká většina aplikací ukládá do telefonu a nelze je přesunout na kartu. Tim pádem to neustále hlásí přeplňenou paměť. Tak jsem měl obavy jestli to nebude i případ tohoto tabletu.


    • xy

      19. července 2018 - xy

      Nevím jestli jste to správně pochopil. Uložit na kartu aplikaci můžu tak, že ji stáhnu z internetu nebo PC a uložím na kartu. Aplikace je na kartě jako třeba záloha pro případnou opětovnou instalaci a pod. Není tam ale nainstalovaná, tedy nejde používat.
      Když aplikaci instaluji, tak se instaluje z karty do vnitřního úložiště nebo paměti - ne na kartu. Ovšem některé aplikace jde z paměti přesunout do vnitřního úložiště, ale ne na kartu.


    • Aleš

      19. července 2018 - Aleš

      Asi to správně nechápu. Chcete říct že budu mít aplikaci staženou a uloženou na kartě, ale instalována bude v tabletu? Pokud to tak funguje tak Ok, jen jde o to kolik ta instalace pak zabere mista v interní paměti. Mám telefon Lumia s Windows 10 Mobile, kde si mohu zvolit kde bude aplikace uložena a zároveň i nainstalována. Jsou samožremě některé aplikace, které vyžaduji instalaci do paměti telefonu, ale moc jich není a nikdy jsem nemusel řešit že mám plnou paměť v telefonu který má kapacitu 8GB. Android jsem neměl tak nevím jak to je u nich, ale u toho Huaweie co má manželka je s timto právě problém. Ma tam paměťovou kartu, ale ma na ni maximáně fotky a videa. V telefonu ma par základních aplikací a nějakou hru a už je problém s pamětí, kapacita je také 8GB.


    • xy

      20. července 2018 - xy

      Ano, teď jste to popsal správně. Android funguje jinak než Windows. U Androidu se všechno instaluje do vnitřní paměti. Některé aplikace potom je možné přesunout do vnitřního úložiště, ale na kartu ne. (Nastaveni => Aplikace => vybrat konkrétní aplikaci => Přesunout) U těch, které přesunout nejdou tato možnost ani není, takže je možné přesunout každou, která to umožní.
      V tabletu i mobilu bývá spoustu předinstalovaných aplikací, které uživatel nikdy nepoužije a jen zabírají místo. Ty je možné odinstalovat stejným způsobem, jen místo "Přesunout" vybereto možnost "Odinstalovat" nebo "Smazat". Takovým způsobem je možné uvolnit dost místa.
      U některých aplikací je možné v jejich nastavení vybrat, kam ukládají svá data. Například některé navigace mohou ukládat mapy do paměti, do vnitřního úložiště i na kartu (v tomto tabletu je možné mít navigaci). Kam ukládají data hry nevím.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.