Poradna Prestigio MultiPad PMP5597D

Autor: | Vloženo: 31.03.2013 000 11:34 | Témata: Poradna Prestigio MultiPad PMP5597D

Je display IPS?

Dobrý den, chci se zeptat na kvalitu displaye - pozorovací úhly (IPS?), ochranné sklíčko, je rozlišení ,,použitelné"?

  • Q

    Q

    6. dubna 2013

    Pozorovací úhly mi přijdou docela v pohodě. Ideální je se dívat kolno. Do vychýlení cca 40° to je rozumně koukatelné, pak už se to horší. Dva lidé sedící vedle sebe koukající na stejný obsah, si umím představit. Ve třech s tím, že tablet drží ten uprostřed, už asi bude docela problém. Zkusil jsem to nahrát na YouTube, takže v praxi to vypadá asi takto. http://youtu.be/7TBO_d-LFc8 Na videu je podsvíceni na 10%. Tablet používám hlavně večer v posteli, kdy už je tma a nepotřebuji koukat do silného světelného zdroje.

    Použitelnost rozlišení, to je otázka. Mám 12" palcový notebook v 1024x768, takže jsem si říkal, že totéž na 9.7" bude v pohodě. Nebylo. Můj notebook a práci s ním bych srovnal s 24" LCD ve FullHD, na který jsem rovněž zvyklý a nemám s tím problém. U tabletu jsem podvědomě očekával něco podobného jako mám na telefonu, takže 800x480 na 4". a zde je rozdíl v DPI propastný. První večer byl docela šok a ladil jsem velikosti písma. Pak jsem si zvykl a už s tím nemám výraznější problém, ale dané uhlopříčce byl určitě slušel ekvivalent retiny od Apple. S tabletem se pracuje jinak než se stolním PC či dokonce TV, takže vysoké DPI je spíše žádoucí.

    Pokud na tom chce někdo hrát hry, nebo koukat na vida, tak určitě pohoda. Ne text už to chce větší font, poněvadž malé písmo je na tak hrubém rastru hůře čitelné. Já mám 5 dioptrií, takže kdo má sokolí zrak, tak bude asi trpět ještě víc.

    Nicméně pokud to pro někoho vyznělo moc negativně, tak tak černě bych to neviděl. Řekl bych, že kvalita odpovídá ceně.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.